Sajtófigyelő

2003-tól

Ufó Ózd felett

Ketten is látták azt a különös objektumot, amely december 8.-án éjszaka bukkant fel Ózd felett az égbolton. A téglalap alakú repülő tárgy két oldalán nagyobb, piros fények világítottak egyenletesen, közöttük pedig 3-4 sorban piros, fehér és kékes, zöldes árnyalatú fényforrások sorakoztak, amelyek váltakozva villantak fel. A jelenséget előbb M. Sándor vette szemügyre távcsővel, lakása ablakából, később - már az utcán - szomszédja is csatlakozott hozzá, s már együtt vizsgálták a fénylő objektumot, amely nem sokkal később északnyugati irányban eltűnt a szemük elől.

Az igazság ideát van - Nagy-Britanniában...

A brit hírközlési minisztérium úgy döntött, nyilvánosságra hozza az azonosítatlan repülő tárgyakról szóló dokumentumait. Az ország vezetői legalább száz törvényt módosítanak a jövőben, mert úgy vélik, az állampolgároknak joguk van tudni, milyen tárgyak röpködnek a fejük felett. A hétpecsétes titokként kezelt brit ufóaktákhoz az interneten keresztül férhetnek hozzá az érdeklődők. A www.mod.uk honlapon olyan nagy port felkavart esetek is olvashatók lesznek, mint a "rendleshami eset", amelyhez 1980-ban mindössze 20 szakember férhetett hozzá, s amelyet annak ellenére is sokan megkérdőjeleztek, hogy a repülő tárgyat a Suffolk mellett állomásozó amerikai hadsereg szinte teljes vezérkara látta.

Ufó vagy lézerdiszkó?

Különös fényjelenség bukkant fel 2002. december 12-én csütörtökön este Kokad fölött. A fényes középpontú, a szélei felé halványodó, nagy átmérőjű ellipszist többen is látták, közöttük a település polgármestere is. A tökéletesen látható, viszonylag szabályos pályán mozgó, hol eltűnő, hol felbukkanó fénypontról sem a román, sem a magyar határőrizeti szervek nem tudtak felvilágosítást adni, a debreceni reptér repülésirányítói a kérdéses időpontban semmi szokatlant nem tapasztaltak.

A jég alatt is megélnek?

Érdekes ufóélményről számolt be Vlagyimir Azsazsa, az Orosz Tudományos Akadémia tagja. A tudós egy sarkkutató expedíció tagjaként egy jégtörő hajó fedélzetén tartózkodott, amikor néhány társával erős, vörös fényt pillantottak meg, amely az előttük elterülő vastag jégtábla alól szűrődött át. A jég hirtelen nagy robbanással szilánkokra repedt, s egy nagy, korong alakú repülő szerkezet emelkedett ki a tengerből. A korong nagy sebességgel elszáguldott a sarki jégmező felett. Hasonló esetről számolt be dr. Rubens J. Villea brazil sarkkutató is, annyi különbséggel, hogy az általa - valamint a jégtörő hajó kapitánya, kormányosa, s több tengerész által - látott objektum ezüstszínű volt és gömb alakú.

Titokzatos halálesetek - az idegenek a felelősek?

Fura szerkezetek - leginkább egy villogó fényeket "felvonultató" hatalmas focilabdára emlékeztetnek - jelennek meg rendszeresen egy indiai falucska felett. Az ufót több százan látták már, állítólag fotók is készültek róla. Bár kétségkívül szenzációnak számít felbukkanásuk, a lakosság retteg tőlük, ugyanis megjelenésük óta heten vesztették életüket rejtélyes körülmények között. Az áldozatok halálát egész testre kiterjedő égési sérülések okozták. Bár a hatóságok véleménye szerint a haláleseteket rovarcsípés okozta, a helybéliek az idegen objektumokat teszik felelőssé, és őröket állítottak, akik kiáltozással és dobolással figyelmeztetik a többieket, ha megjelennek az ufók fölöttük.

Nyom nélkül távoztak a fénygömbök

Titokzatos fénygömböket észlelt a hódmezővásárhelyi Kásaerdő felett hajnali fél kettőkor egy fiára váró asszony. Az ablakszem nagyságú, narancsvörös fénnyel világító objektumok fél órán keresztül szabályosan körbe-körbe forogtak, és le-föl mozogtak. Az erdő fáit mintha erős szél fújta volna közben, úgy hajladoztak körülötte, miközben a közeli fák lombja meg sem rezdült. Az ismeretlen eredetű forgó gömbök semmiféle nyomot nem hagytak maguk után.

Légitalálkozó

Antalyából Isztambulba tartott az a török légitársasághoz tartozó, DC-10 típusú repülőgép, amely Ankarától 250 km-re, 10500 méter magasan egy 15 ismeretlen repülő tárgyból álló egységbe "botlott". Az ufók mérete akkora lehetett, mint egy Boeing-747-es. A korong alakú objektumok nagy sebességgel északkelet felé haladtak.

Ide nekünk a füldönkívülieket!

Egy szavazás most nyilvánosságra hozott eredményei szerint az amerikaiak 72 százaléka úgy véli, a kormány nem mond el mindent, amit az ufókról tud. Több, az igazság minden áron való kiderítéséért küzdő csoport máris felszólította a kormányt, hogy ossza meg a nagyközönséggel az információt. Véleményük szerint a sci-fi filmeken nevelkedett amerikaiak lelkileg már fel vannak készülve egy földönkívüli civilizáció létezésének bejelentésére, illetve a vele való találkozásra.

Perui "ufóvadászok"

A peruiak 60 százaléka hisz az ufókban. A kis Dél-Amerikai országban az ufóészlelések - származzanak pilótáktól, radarosoktól, illetve civilektől - egyazon személyhez, Julio Chamorro-hoz, a légierő kapitányához futnak be. A hétfős csapattal dolgozó katonatiszt meglátása szerint a bejelentett - időnként havonta több száz - esetek mintegy 90 százalékának semmi köze nincs a földönkívüliekhez és járműveikhez, magyarázatuk sokkal prózaibb: az eltévedt sárkányrepülőktől egészen a tréfákig terjedhet. Ám a fennmaradó 10 százalékra érdemes odafigyelni, hiszen időnként igencsak elgondolkodtató esetek kerülnek napvilágra, amelyek - a kapitány szerint - elképzelhető, hogy valóban az idegen űrhajók létezését bizonyítják.

Földönkívüliek a hadgyakorlaton?

Meghökkentő hírrel állt elő a moszkvai Pravda. A lap egy névtelenséget kérő amerikai tisztre hivatkozva azt állítja: egy 1992-ben, Fort-Chaffee-Base-ben megtartott hadgyakorlaton földönkívüliek is részt vettek. A lap információi szerint a Függöny fedőnevet viselő manőverben amerikai, ecuadori és venezuelai speciális alakulatok vettek részt. A gyakorlat egyik részét egy mocsaras területen fekvő híd megvédése képezte. Az elit katonák azonban hiába próbálták magukat beásva megvédeni a fából készült alkalmatosságot, az mindig felrobbant. A gyakorlat előtt a vezérkar kiadta a parancsot: senki sem használhat éjjellátó készüléket. - mesélte az amerikai tiszt. A férfi azonban - éppúgy, mint egyik dél-amerikai "kollégája" - mégis kicsempészett egyet a laktanyából. Amikor a híd ismét találatot kapott, elkezdte pásztázni a terepet. A környező bozótosban kis termetű lényeket fedezett fel. Egyikük egy farönkön ült, a többiek pedig valamiféle készülékkel foglalatoskodtak. Hatalmas koponyájuk, szinte teljesen fehér bőrük megdöbbentette a szabálytalankodó tisztet. Vállalva a kockázatot, tájékoztatta katonáit észleléséről. Miután a vezérkar is fogta az adást, azonnal utasították az egységeket, hogy semmilyen körülmények között ne nyissanak tüzet a különös lényekre. Nem sokkal később egy helikopter a fedélzetére vette az idegeneket, az érintetteket pedig szigorú hallgatásra kötelezték.

A kristálykoponyák talánya

Az elmúlt két évszázad során titokzatos, hegyikristályból készült koponyákat találtak Mexikóban és Guatemalában. Eddig 13 koponya került elő, amelyeknek eredetét máig homály fedi. A rendkívül kemény, viszont igen törékeny, anatómiailag tökéletes halálfejek kézi csiszolásának lehetőségét elvetették a tudósok, hiszen ha éjjel-nappal dolgoznának rajta, akkor is 150 évbe telne. A koponyák jelenleg magánszemélyeknél vannak. 1980-ban az USA-ban egy maja varázsló kínált eladásra egy koponyát, amelyet állítása szerint népe évszázadokkal ezelőtt földönkívüliektől kapott ajándékba.

Utazás az időben

Előrehaladott stádiumban vannak az orosz tudósok időutazással kapcsolatos kutatásai. - állítják egyes amerikai szakemberek. A készülék képes 24 órán belül 4 perccel lelassítani, illetve felgyorsítani az időt. Dr. Vadim Alekszandrovics Csernobrow, a kísérletek vezető fizikusa már a kifejlesztett változaton dolgozik. A tudós Albert Einstein számításaira építette fel az időgép technikáját. A szerkezet lelke egy nagyon erős elektromágnes, amelynek gerjesztett mezői befolyásolják az időt.

2002. október

Színes Mai - Lap Rejtélyes halál az erdőben

Augusztus óta nem tisztázottak Todd Sees halálának körülményei. A 41 éves amerikai férfi hétvégi vadászatra indult, ám mivel nem tért vissza időben családjához, felesége értesítette a sheriffet és a területi erdészetet. A keresésére induló rendőrök és vadőrök megtalálták a férfi autóját, ám még a kutyák sem fogtak szimatot, így tulajdonosának - illetve holttestének - egyelőre nem akadtak a nyomára. Kétnapi kutatás után megtalálták a vadász fél pár csizmáját egy fa tetején, majd innen egy kilométerre rábukkantak a keresett tetemre is. A holttesten csak egy alsónadrág volt, arcán halálos rémület látszott. Az FBI átvette az ügyet, és kihallgattak minden környékbelit. Három farmer is jelentkezett tanúnak: bevallásuk szerint a kérdéses hétvégén egy nagy méretű, fényes korongot láttak a környék felett lebegni.

Kutatómunka - nehézségekkel

Aranyi László szentesi ufókutató úgy véli, a földönkívüliek emberszerű lények, akik valaha "hajótörést" szenvedtek bolygónkon. A pedagógus kutató bevallása szerint már több ízben közeli kontaktusba került az idegenekkel, ám ezeket a találkozásokat sajnos nem tudja bizonyítani. Valószínűleg ez az oka annak, hogy - bár évek óta tagja a Brit Bolygókutató Társaságnak - hazai tudóstársai nem ismerik el kutatásai valódiságát. Aranyi úr a Magyar Asztronautikai Társaság tagjaként egyébként a földönkívüli járművekkel, valamint a gabonakörökkel kapcsolatban is folytat kutatásokat, de elmondása szerint kutatásait nemcsak a tudósvilág, de a politikai szféra sem nézi jó szemmel...

Ufók jártak Orosházán?

Újabb megmagyarázatlan eredetű geometriai alakzatokra bukkant egy orosházi kombájnos egy lucernaföldön. A 2 méter átmérőjű lucernakörökben a növények az óramutató járásával egyező irányban elfeküdtek, majd a kör teljes belsejében a lucerna kiégett. Fazekas Attila, felfedezve a különös képződményt, azonnal leállította kombájnját és bejelentést tett az ufo forródróton. Az érintett lucernatábla betakarítását 24 órára felfüggesztették, ez alatt a köröket a Magyar Ufókutatási Központ munkatársai vizsgálták meg. Eredmény egyelőre nem született: a körökért éppúgy felelős lehet gömbvillám, mint földönkívüli objektum.

Földönkívüli objektum okozta az orosz repülőgép-katasztrófát?

Döbbenetes videobejátszást közölt az ukrajnai ICTV nevű tv-társaság a Lvivben történt repülőbalesetről, amikor egy Szuhoj vadászgép zuhant a nézők közé egy légiparádé folyamán. A felvételek különlegessége, hogy a képsorokon tisztán kivehető egy azonosítatlan repülő tárgy, , amely nagy sebességgel elhúz a vadászgép felett. Ufókutatók véleménye szerint egy idegen űrhajó felbukkanása ilyen közel a vadászgéphez megzavarhatta a Szu-27 elektronikus rendszerét, amely zavar a gép lezuhanásához vezetett. Jevgenyij Marhuk tábornok, a katasztrófát vizsgáló szakértőcsoport vezetője szerint a fekete doboz adatai azt mutatják, hogy az utolsó pillanatig minden rendszer szabályosan működött. Mások a pilótákat okolják, ők jelenleg letartóztatásban vannak. Ám az ufóhipotézist sem vetik el a szakértők, hiszen a videofelvételen egyértelműen látszik egy ismeretlen tárgy a később lezuhant gép közelében.

Kelet Magyarország - Inniuk kell, ha ufót látnak

Az uráli Szverdlovszki területen fekvő Turin megyében szinte nap mint nap ismeretlen repülő objektumot látnak a helyi lakosok. Az uráliak meg vannak győződve arról, hogy őket tanulmányozó ufót tiszetlhetnek a zseblámpa-méretű, világító zöld gömbben. A szakértők egyelőre nem tudnak magyarázatot adni a fotókon is megörökített nem mindennapi jelenségre. A szabad szemmel csak sötétben látható tárgy valamennyi alkalommal ugyanazt az útvonalat járja be: először a turini gyufagyár fölött észlelik, ezt követően a közeli papírfeldolgozó üzemet látogatja meg, végül a Tur folyón lévő vasúti hídon keresztül Tavda város irányába hagyja el a térséget. A helybéliek egy részéből megmagyarázhatatlan idegességet, nyugtalanságot vált ki az ufó megjelenése, ám a legkülönösebb tünetekről kétségkívül a turini halászok számoltak be: az észlelés mindannyiszor az alkohol iránti leküzdhetetlen vágyat hozza ki belőlük... ( A szerkesztő kérdése: Lehet, hogy az ufó valamelyik vodkagyár ügynöke?! )

Nógrád Megyei Hírlap - Földönkívüli rajongók

Mike Luckman ufóspecialista szerint Mick Jaggert követik az ufók. A neves énekes első ízben egy táborozás alkalmával találkozott velük: barátjával együtt csodálhattak meg egy szivar alakú objektumot az éjszakai égbolton. A szakértő adatai szerint Mick Jagger gyakori angliai lakhelyváltozásai rendszeresen egybeestek az ufóriadókkal, s a Rolling Stones szabadtéri koncertjein is gyakran felbukkantak az ufók... ( A szerkesztő véleménye: lehet, hogy autogramot akarnak kérni, csak eddig sohasem jártak sikerrel...)

A klónozás az örök élet titka?

Négy hónap múlva napvilágot lát a világ első klónozott csecsemője - jelentette be a Cloanaid nevű vállalat Dél-Koreai irodája. A hír nem pusztán tudományos szempontból érdekes: a kísérletek támogatója ugyanis az a mozgalom, amely szerint a klónozás jelenti az örök élet felé vezető utat... A cég készen áll arra, hogy bármelyik pillanatban biztonságos országba menekítsék a klón mamáját - s vele együtt a darabjaira szedhető, könnyen szállítható laboratóriumot, amely a rossz nyelvek szerint egy nagyobbacska bőröndben elfér - mert bár Dél-Koreában törvényileg egyenlőre nem tiltják a klónozást, a dél-koreai egészségügyi miniszter azonban bejelentette: vizsgálatot rendel el az ügyben. A tudóstársadalom nagy része szintén ellenzi a reproduktív célú klónozást, ugyanis a felmerülő erkölcsi és etikai kérdéseken túl számos születési rendellenességgel, illetve egyéb problémával jár együtt. Mint kiderült, a Cloanaid vállalatnak nemcsak jelenlegi tevékenysége, de a múltja is eléggé botrányos. A céget 1997-ben hozta létre Claude Vorilhon francia újságíró, aki közel harminc éve vezeti a földönkívüliek létezését hirdető raeliánus mozgalmat. A szekta vezetője úgy véli, az örök életet a klónozás hozza el az emberiség számára. "- A halálunk után úgy fogunk felébredni az új testünkben, mintha csak egy jót aludtunk volna." - ígéri követőinek Rael.

Dunántúli Napló -Sms-ben keres tanítványokat a pécsi terapeuta

"- Misztikus élményekben gazdag hölgyek sms-ét várom korhatár nélkül." - jelent meg egy különös hirdetés az egyik népszerű női lapban. Az eredmény eddig 280 sms.- árulta el Soós Ferenc, a pécsi terapeuta. A férfi évek óta gyűjti az anyagokat, úgymond "szellemi iskolája" számára. Úgy véli, sokak lelki káoszában sikerült már rendet teremtenie. Aki hajlamos az álmodozásra, időnként csapong a képzelete, még egyszer sem biztos, hogy beteg. Sőt, vallja az egykori postás, egészségesebbek, mint akik úgymond szellemi vakságban szenvednek.

2002. augusztus

Blikk

Földönkívüli űrhajókat látott a lakitelki focipálya gondnoka. Az ufók látogatásának "kézzelfogható" bizonyítéka is maradt - a pálya füvén kilenc elszíneződött folt, amelyeknek megjelenését a férfi a látogatók járművéből alábocsátott fénycsóvának tulajdonítja. Parádi László, annak ellenére, hogy még barátai sem hisznek neki, kitart állítása mellett.

Színes Mai Lap

Ufó miatt riadóztatták az USA légierejét, miután Washington fölött azonosítatlan repülő objektumot fedeztek fel. Két F-16-os vadászgép azonnal felszállt, de semmi rendkívülit nem tapasztaltak.

Különös, erős fényt kibocsátó gömb égette meg egy diósgyőri asszony kezét egy júniusi éjszakán. A zümmögő hangra felriadó hölgy - miután kiment lakásából - gömb alakú objektummal szembesült. A tárgy kibocsátotta fény annyira vakító volt, hogy kénytelen volt karját a szeme elé kapni. Másnap reggelre keze és alkarja annyira bevörösödött, hogy orvoshoz kellett fordulnia, aki égésként diagnosztizálta sérüléseit.

Szakemberek szerint nem kizárt, hogy 25 éven belül értelmes lényekre bukkanunk a világegyetemben. Optimizmusukat azzal indokolják, hogy az elkövetkező évek során ugrásszerűen fejlődni fognak a távoli csillagok kutatására alkalmas eszközök. A kaliforniai SETI Intézet vezető csillagásza, Seth Schostak, ennél is tovább merészkedett feltételezésével: úgy véli, ha a távoli életformákat is ugyanazok a szén alapú, szerves vegyületek építik fel, amelyek minket, akkor a külső felépítésük is hasonló lehet. A neves kutató hozzátette: sajnos egyáltalán nem biztos, hogy az idegenek szóba akarnak majd állni velünk...

Egy bolgár férfi különös leletre bukkant a török-bolgár határ mentén. A szokatlan felépítésű koponya súlya mindössze 250 gramm, csontszerkezete pedig igen vékony. A tudósok előbb a lelet korát kísérlik meghatározni a C-14 szénizotópos vizsgálattal, majd ezután - ha lehetséges - megpróbálják a lény DNS-ét szintetizálni a csontból.

Argentínai legelőkön 170 szarvasmarha, valamint egy birka megcsonkított tetemét találták meg. A mintegy öt napja elhullott állatok tetemét nem kezdték ki a dögevő madarak, pedig ennyi idő után jellemzően már csak a csontváz marad meg. Az eset érdekessége még, hogy az állatokból hiányzik a vér, s szerveiket mintha csak lézerrel távolították volna el. Nyomokat sehol sem találtak. Ezenkívül regisztráltak már hasonló eseteket Uruguayban, Paraguayban, valamint Németországban. Emberi áldozat eddig kettő volt: egy argentin pásztor, valamint egy amerikai katonatiszt, aki társai szeme láttára tűnt el az Új-Mexikói sivatagban - hogy két nap múlva testét összetörve, megcsonkítva találják meg ugyanott.

Kínai archeológusok 1938-ban olyan sírokra - szám szerint 17-re - bukkantak Bajankar térségében, amelyekben kis termetű, nagy koponyájú csontvázakra bukkant. A helyszínem talált sziklarajzok valószínűleg ugyanezeket a titokzatos lényeket ábrázolják - sisakban és szkafanderben, mögöttük pedig a Nap, a Hold és a csillagok láthatók. A holttestek mellett 716 kőkorong feküdt, egyenként 1kg súlyú, 30 cm átmérőjű, ás 1 cm vastag, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a régi bakelit hanglemezekre. A zoológusok és a régészek között viták folynak, vajon egy kihalt majomfajta csontjaira bukkantak-e, vagy valami másra? Ókori kínai és mongol mítoszok szerint azon a területen apró, sárgás bőrű, nagy fejű lények éltek, akik az égből ereszkedtek alá és várost építettek, a környékbeli törzsek azonban vadásztak rájuk és elpusztították őket.

Ufók csatáztak május 11-én a szerovi katonai bázis felett. A másnapi repülős bemutatóra készülődő katonák és két újságíró hirtelen arra lett figyelmes, hogy fejük felett hatalmas, fényes korongok lepik el az éjszakai égboltot. Fantasztikus manőverek után lőni kezdték egymást, ennek eredményeképpen egy űrhajó a közeli hegynek ütközött és felrobbant. Szemtanúk 36 járművet számoltak meg, amelyeknek átmérője 25 méter lehetett. A légtérben megjelenő objektumokat a radarok is észlelték. A két újságíró által készített fotókat a katonai elhárítás lefoglalta.

Nemrégiben napvilágra került rajzok és dokumentumok tanúsága szerint a náci Németország a második világháború befejezése előtt olyan repülő szerkezet terveinek birtokában volt, amelynek eredetét homály fedi, ám ha megvalósul, még napjaink technikáját is túlszárnyalta volna. A Hitler UFO-jaként emlegetett jármű legrejtélyesebb eleme a hajtómű: az adatok szerint úgy tervezték, hogy mágneses impulzusok vezérlik majd a repülőgépet.

Nem ufo felelős a Hajdú-Bihar megyei Nagykereki mellett észlelt gabonakörök felbukkanásáért. A helyszínt vizsgáló szakember szerint sem radioaktív sugárzás, sem talajhőmérséklet változás nem volt mérhető, a köröket sokkal inkább plazmaörvény, vagy gömbvillámhoz hasonló természeti jelenség okozhatta, amit vihar utáni speciális légköri állapot idézhet elő, magasfeszültségű távvezeték, adótorony környékén. - állítja Jankó Zoltán gabonakör-kutató.

Az olaszok túlnyomó többsége hisz a földönkívüli lények létezésében. Az itáliaiak 80%-a véli úgy, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben. A megkérdezettek fele véli úgy, hogy az idegenek olyan civilizációban élnek, amelyek vagy egyenértékűek az emberivel, vagy túltesz azon. Hatvan százalék gondolja úgy, hogy a földönkívüliek külsőleg is hasonlatosak lehetnek hozzánk, azonban ennek ellenére a megkérdezettek fele valószínűtlennek tartja, hogy egy későbbi kapcsolatfelvételt követően lehetséges lenne a békés együttélés az idegenekkel.

T. Éva hetven százalékban földönkívüli, s csak harminc százalékban ember. Legalábbis egy "ufószakértő" szerint. Az asszony állítja, egy hónappal ezelőtt meglátogatta 25 éves lánya, akit magzatkorában vittek el a földönkívüliek. Az idegenek fényjelenség formájában és telepatikus úton több ízben is megkeresték Évát, aki vonakodik beszélni kalandjairól, ugyanis fél. Elmondása szerint hónapok óta egy lesötétített ablakú, sötétkék gépkocsi követi, amely a semmiből bukkan elő...

Mérföldkő lehet az ufókutatásban az a kezdeményezés, amelynek eredményeképpen poligráfos vizsgálatnak vetettek alá három magyarországi szemtanút, akik azt állítják: ufóval találkoztak. Miután megszületett a döntés, hogy a Magyar Ufókutató Szövetség vállalja a vizsgálat költségét, kiválasztásra kerültek a szemtanúk, s velük a történetek, szigorú kritériumok alapján. Sós Tibor, a Szövetség elnöke nem tart attól, hogy hazugságon kapják a szemtanúkat, hiszen történetük valódiságáról maximálisan meg van győződve.
- Mi biztosak vagyunk a földönkívüliek látogatásaiban, sőt, az állandó jelenlétükben. A világ mégis hitetlen. A poligráfos vizsgálatról köztudott, hogy 95%-ban megbízható, talán ez a tény segít meggyőzni a szkeptikus tábort. Az egyik tanú, aki önszántából vállalta a hazugságkontrollt, rendőr.
- Nincs mit titkolnom, a valóságot mondjuk el. Nem tettünk hozzá és nem vettünk el belőle. - állítja Topos József.
- Nem hittem az idegenek látogatásaiban, amíg a saját szememmel nem láttam őket.

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Szerinted milyen ez a honlap?
Nem jo!
Elmegy
Jobb is lehetne
Jo de lehetne rajta javitani!
Király!